30-årsfest
I lördags var det dags att fira min perfekta ålder. Jag fick massor med presenter, blommor och är så glad att så många kom, från alla håll och kanter - Falun, Göteborg, Stockholm och Visby. Tack till alla!

Magda och Freddie.
Festring.



Maki tyckte det var lite jobbigt med fest och somnade utmattad efter några timmar.
Min syster Ulrika var ansvarig för dagens succé. En drömchokladtårta.
På begäran från de flesta gäster, receptet:
Chokladdrömtårta - med tre sorters choklad
10-12 bitar
Undre lagret
200 g smör
200 g mörk choklad 70 %
1 dl florsocker + lite stevia (eg. 2,5 dl florsocker)
3 ägg
1 dl vetemjöl
Ovanpålagret
3 äggulor
1 msk socker
3 dl vispgrädde
150 g Dark Milk (Marabou Premium)
1½ msk kallt starkt kaffe
Garnering (kan uteslutas)
50 g vit choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och preparera t ex med kli en form med löstagbara kanter som mäter ca 23 cm i diameter. Se till att den håller tätt!
3. Smält smöret på svag värme tillsammans med chokladen.
4. Ta kastrullen från värmen och rör ner florsocker och stevia efter smak.
5. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
6. Sikta ner vetemjölet och rör samman till en slät smet.
7. Bred ut smeten jämt i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Den ska vara lite kladdig och inte helt färdiggräddad. Låt kallna i formen.
8. Lossa den kalla kakan från formen. Diska formen, lägg kakan på ett fat och lägg till baka den löstagbara kanten.
9. Vispa äggulorna och sockret vitt och poröst.
10. Vispa grädden.
11. Smält mjölkchokladen, rör ner det kalla kaffet och rör till en jämn smet som sedan vänds ner i äggsmeten.
12. Vänd ner den vispade grädden och rör smeten slät.
13. Bred ut smeten i formen och ställ kylskåpskallt i ca 3 timmar.
14. Tag ut tårtan då den ska serveras och lossa från formen.
15. Hyvla ev. över vit choklad.


Magda och Freddie.

Festring.



Maki tyckte det var lite jobbigt med fest och somnade utmattad efter några timmar.

Min syster Ulrika var ansvarig för dagens succé. En drömchokladtårta.

På begäran från de flesta gäster, receptet:
Chokladdrömtårta - med tre sorters choklad
10-12 bitar
Undre lagret
200 g smör
200 g mörk choklad 70 %
1 dl florsocker + lite stevia (eg. 2,5 dl florsocker)
3 ägg
1 dl vetemjöl
Ovanpålagret
3 äggulor
1 msk socker
3 dl vispgrädde
150 g Dark Milk (Marabou Premium)
1½ msk kallt starkt kaffe
Garnering (kan uteslutas)
50 g vit choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och preparera t ex med kli en form med löstagbara kanter som mäter ca 23 cm i diameter. Se till att den håller tätt!
3. Smält smöret på svag värme tillsammans med chokladen.
4. Ta kastrullen från värmen och rör ner florsocker och stevia efter smak.
5. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje.
6. Sikta ner vetemjölet och rör samman till en slät smet.
7. Bred ut smeten jämt i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Den ska vara lite kladdig och inte helt färdiggräddad. Låt kallna i formen.
8. Lossa den kalla kakan från formen. Diska formen, lägg kakan på ett fat och lägg till baka den löstagbara kanten.
9. Vispa äggulorna och sockret vitt och poröst.
10. Vispa grädden.
11. Smält mjölkchokladen, rör ner det kalla kaffet och rör till en jämn smet som sedan vänds ner i äggsmeten.
12. Vänd ner den vispade grädden och rör smeten slät.
13. Bred ut smeten i formen och ställ kylskåpskallt i ca 3 timmar.
14. Tag ut tårtan då den ska serveras och lossa från formen.
15. Hyvla ev. över vit choklad.


Kommentarer
Postat av: Elin
Tack för festen! Supertevligt. Och tack för tårtreceptet!
Trackback